srijeda, 20. svibnja 2015.

Šumska fantazija

I stvarno je fantazija, ali od okusa. Kolač je toliko osvježavajući, omjer šećera u šumskom voću si sami možete regulirati, ovisno kako tko voli, ja osobno volim da je mrvicu kiselije, ali ne previše. Krema od pudinga i milerama - savršena, i još malo zapečena, divota od okusa.

Podloga:
30 dkg Petit beure keksa
15 dkg margarina

Krema:
3 pudinga od vanilije
6 dcl mlijeka
3 vanilin šećera
30 dkg šećera
kantica Milerama

Preljev:
šumsko voće
šećer

Priprema:

Petit kekse sameljete i pomiješate sa otopljenim margarinom.
U lim promjera otprilike 30/40 cm (možete staviti i u manji lim, pa će kolač biti tanji, ovisi kako volite) stavite papir za pečenje te na to utisnite kekse pomiješane sa margarinom.

Na redu je krema koja je jednostavna da jednostavnija ne može bit.
3 pudinga od vanilije skuhate po uputi kako piše na vrećici, te u vruće umješajte kanticu Milerama.
Sve izlijte na kekse i zajedno pecite 20 minuta na 180°C.

U međuvremenu kad se sve peče, šumsko voće (ja ako koristim veći lim stavim dvije vrećice šumskog voća) stavite u posudu, posipajte sa šećerom po želji (ja uvijek kad se prokuha, probam pa ako treba još šećera nadodam) i sve zajedno prokuhajte.

Nakon 20 minuta kolač izvadite van, prelijte sa dobivenom smjesom od šumskog voća i šećera i zapecite još 10 minuta na 180°C.

Kad je pečeno, kolač dobro ohladite i poslužite.

Dobar tek :)

p.s. Šumsko voće je poželjno nekih sat vremena prije otvorit da se odmrzne prije same upotrebe.



Nema komentara:

Objavi komentar