nedjelja, 24. svibnja 2015.

Domaći kravlji sir

Kod mene doma svi volimo na ovaj način spremljen sir, jako je ukusan, a najdraže nam je kad ga napravimo u zimi, pa kad ima domaćih kobasica i čvaraka, ali i za Uskrs, jer odlično paše uz kuhanu šunkicu.
Vrlo je jednostavan za napravit, vidjet ćete.

Sastojci:
 5 l domaćeg kravljeg mlijeka
1 dcl vinskog octa
1 dcl soli

Priprema:

Mlijeko stavite da prokuha. Kada prokuha, stavite sol i ocat ( po želji možete staviti slatku ili ljutu mljevenu crvenu papriku ). Sve procijedite u cijedilo, u koji ste prethodno stavili gazu. Najbolje bi bilo ako imate neki okrugli kalup 
da procijedite u njega. Kada ste procijedili, 
na to stavite neki teret (kamen ili nešta slično) da 
dobro pritisne. Ostavite da odstoji 24 sata, nakon 
toga drugi dan je sir spreman za posluživanje.

I kao što sam rekla najbolje paše uz šunkicu ili kobasice.

Nema komentara:

Objavi komentar