srijeda, 13. svibnja 2015.

Japanska torta by Ivy caffe

Par sati prije puta u Švicarsku, listala sam kod tete časopis Moja4Zida i vidjela recept za ovu predivnu to. Malo je reći koliko sam se oduševila sa sastojcima, i prva prilika koja se pružila da ju i napravim bio je tatin rođendan. Gosti su bili oduševljeni, kako i ne bi, višnje, čokolada s rižom, sir... mmm mljac. Stiže recept.

Sastojci za biskvit:
70 g maslaca
70 g šećera
75 g čokolade za kuhanje
2 jaja
pola žlice kakaa
50 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 dcl slatkog vrhnja
1 dcl mlijeka

Čokoladni nadjev:
280 g vrhnja za šlag
500 g čokolade s rižom

Nadjev od višanja:
340 g ocijeđenih višanja
3 dcl soka od višanja
30 g gustina
30 g šećera

Nadjev od sira:
600 g svježeg sira
60 g šećera
500 g vrhnja za šlag
5 listova želatine

Priprema biskvita:
Umutiti maslac i šećer,malo po malo dodavati žumanjke.sve dobro umutiti.Dodati otopljenu čokoladu i mlijeko. Dodati brašno sa pecivom,vrhnje i ručno polako miješati.Na kraju pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup za torte i peći oko 30 minuta na 180°C.

Priprema čokoladnog nadjeva:
Čokoladu s rižom razlomite i lagano otopite na pari. Vrhnje za šlag polako zagrijte i dodajte u rastopljenu čokoladu, lagano mješajući.Smjesu lagano prelijte preko biskvita i pustite da se čokolada ohladi.

Nadjev od višanja:
Gustin i šećer razmutite sa 2-3 žlice soka od višanja. Preostali sok zakuhajte i umutite razmućeni gustin sa šećerom. Kada prokuha i dobije staklastu boju u smjesu umutite višnje, lagano umiješajte, malo ohladite i prelijte preko čokoladnog sloja.

Nadjev od sira:
Namočite želatinu u hladnu vodu. Sir razradite zajedno s obje vrste šećera. U posebnoj posudi umutite 450 g vrhnja za šlag do gustine jogurta. 50 g vrhnja za šlag zagrijte i otopite želatinu, pustite da se lagano ohladi te mikserom umješajte u sir, pa u sve to lagano dodajte tučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko sloja višanja.

Ostavite u hladnjaku 3-4 sata da se stisne sloj sira.

Tortu ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama ili strugotinama bijele ili crne čokolade, ili ispišite sa otopljenom čokoladom.

  

Nema komentara:

Objavi komentar